2016. november 04. 11:16 - Anatole, a porondmester

Szférák Vándorai – Fantasy Szerepjátékok Napja

November 27-én szerepjátékos napot tartunk a HammerTime Caféban! Hétféle játékból lehet választani, így a palettán mindenki megtalálja a neki legszimpatikusabbat. Gyertek bátran!
Fantasy témájú játékokra esett a választás a mostani alkalommal, de szerencse, hogy elég tág zsánerről van szó. Így azok se csüggedjenek, akiknek a szíve a sci-fi felé húz, mert igencsak változatos játékokkal találkozhattok.
Nézzük hát röviden, hogy miket is várhattok!

14657485_369201756744543_483993688020399267_n.jpg

Dungeon World azoknak, akik a hagyományos fantasyt szeretik. Az Apocalypse World motorját használó játék a szabályok és a szerepjáték terén némi csavart visz a dolgokba. Rendszere nem hiába nyert díjat!

7 tenger azoknak, akik szeretik a könnyed kalandos történeteket. Théa világa lehetőséget ad a kalandoroknak és szájhősöknek egyaránt, így a szabályrendszer is próbálja elősegíteni a minél látványosabb, filmesebb akciókat.

Korongvilág azoknak, akik szeretik Terry Pratchett bolondos világát, és a lehetetlennél lehetetlenebb alakokat és helyzeteket. Mert mondanom sem kell, hogy nem kell mindig mindenkinek sötét antihősnek, vagy bátor paplovagnak lennie, kellenek széltolók is erre a világra!

Warhammer 40000 – Dark Heresy 2.0 azoknak, akik viszont pont, hogy a sötét fantasyt kedvelik. Áramvonalasabb rendszerrel, mint elődje, de célját megtartva lehet szembeszállni a Káosz erőivel és fegyvert ragadni az Istencsászárért.

Vámpír: a Maszkabál azoknak, akik az urban fantasy rajongói. Egyszerű és könnyen tanulható rendszerrel, és egy halhatatlanokkal és ármánnyal teli világgal várja játékosait, ahol az emberség bizony nagy kincs, de lassan pereg ki a hideg ujjak közül, akár a homok.

Legend of the Five Rings azoknak, akik egy keleti típusú és hangulatú fantasyt játszanának, ahol egészen más tesz valakit hőssé, mint amit megszokhattunk. A becsület és a bushido az egyetlen út, de követni azt igen nehéz.

Shadowrun azoknak, akik szeretik, ha a disztópikus jövő fantasyval keveredik, és egyedi hangulatot alkot. Árnyakban dolgozva, egy kegyetlen jövőben bizony nem mindig könnyű az élet, és mint tudjuk, sosincs olyan, hogy könnyű meló.

Az eseménynél megtaláltok minden szükséges információt, és bővebb ismertetőket is idővel, illetve kérdéseiteket is feltehetitek a mesélőknek.

Várunk mindenkit szeretettel… és persze kalandokkal!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr9111929463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása