2015. február 23. 20:37 - Anatole, a porondmester

League of Legends: skinek problémás játékosoknak

Jó ideje játszok már a League of Legends nevű MOBA játékkal és ez a bejegyzés inkább azok számára készült, akik ismerik a játékot.
Bár nem vagyok egy kifejezetten nagy spíler, de megfigyeltem egy-két olyan berögződött viselkedési mintát egyes embereknél, ami sajnos nagyon jellemző a közösség bizonyos tagjaira. Nos, mivel sokuk inspirált, így közreadnám a róluk, nekik, értük mintázott, általam elképzelt skineket/hőskinézeteket.
Hogy minden érthető legyen, a felállás a következő lesz.  Név és a hozzá tartozó történet, aztán mivel rajzolni nem tudok, így sajnos (vagy épp nem), nektek kell elképzelnetek, hogyan is nézne ki a játékban, irányelveket mellékelek.u5j0tk8.jpg

  • Komisszár Garen: Időről-időre akad egy játékos, akinek meggyőződése, hogy ő a plebs, a parasztok vezetőjévé kell avanzsáljon. Nem is pörög túl a dolgon (ehhhehe), a képességei adottak hozzá (rosszabb esetben az annyit jelent, hogy 15-0-6 -ban végzett egy középnehéz bot játékban) és nekikezd osztani az észt.  Megszabja a közös és az egyéni játékstílust és stratégiát is. Mindenkit vezényel, inspirál és okít… az első hibáig. Akkor felcsapja a tányérsapkát, előkerül a Makarov típusú maroklőfegyvert és onnantól kezdve jön a szidalmazás áradat, miért vagy hasztalan és menj, játssz tetrisszel. Ha tehetné, ő sújtana agyon az ultijával. Az Idézők Szurdokában hibának helye nincs! Megértetted? Ez nem egy kibaszott játék! 
    Tányérsapka, hosszú, szakadt és kissé koszos ballonkabát, viseltes páncélzattal, pár sebhely az arcon és egy hatalmas bajonett tartozik hozzá.

 

  • Kommandó Kha’zix: Egy mides Veigarozásom alkalmával esett meg velem, hogy Kha dzsungelezett, de már a hősválasztásnál elkezdett mindenkit anyázni. Kéket nem kaptam és a gankekbe is rendszerint belehalt, amilyen reflexei voltak, nem csoda. Szerintem ott nem a játék, hanem az ember laggolt. Amikor kértem volna a kék buffot - és ő nem akarta adni -, beloptam (értsd: elvettem a jogos jussom :D ). Minek következtében még jobban frusztrálttá vált és jött a szokásos oltás. Ekkorra már szóltam neki, hogy fellőtték a pizsit és inkább legyen AFK vagy moderálja magát, de a válasz még engem is meglepett. Nem másnak szóltam be, mint egy eredeti és hamisítatlan kommandósnak… akire még mindig várok az ígérete szerint, hogy megtaláljon és megöljön édesanyámmal együtt. Annyi bizonyos, hogy olyan gyors reflexekkel rendelkezik, mint azt Kha’Zix-nál demonstrálta, eltart majd egy ideig. Nem lehet túl sikeres a szakmájában.
    A kinézetet fekete taktikai ruházatban képzelem és mondjuk kukrikkal a karmok (vagy mik) helyett.

 

  • Kreatív Blitzcrank: Gondoljátok, hogy zúztok egy jóféle meccset, premade bot. Erre az ellenfélnél szomorúan konstatáljátok, hogy Blitzcrank/Ezreal páros lesz (azt látták valahol). Ha nem vigyáztok, ezek könnyűszerrel meggyalázzák a testeteket. A támogató jól végzi a dolgát és őrszemet tesz az alsó ösvény bokraiba. Jön az ellenséges Blitzcrank ééééés beáll a bokor szélére majd vár. Tényleg? A taktika, amit a 3-4. szintű idézők még beszopnak, de utána ők is rájönnek, a minionok közt és távol a bokortól nem lehet baj. Ez őt tökéletesen hidegen hagyja, mert mint az igazi mesterlövészek, ő is inkább maga alá csinál (bárhogy is nézzen ez ki), de kivárja a tökéletes lövést. Őrszemen áll? Kit érdekel? Ha nincs őrszem, akkor is tudják, hogy ott van (hol máshol lenne???) a bádogember, de nem para, le van szarva! Kreatív (-stratégia) Blitzcrank rajta van az ügyön. 
    Álcázó arcfestés, mindenhol furcsa és rejtélyes eszközök, egy kis álcaháló és persze egy célkereszt a karon, ilyen lenne nekem a kinézet.

 

  • Részeg Ezreal: Egész jó a csapat összeállítás, gondolod magadban. Ez a meccs gyönyörű lehet, nagyszerűen válogatott hősök, wombo-combo. Betölt a játék és az ADC szerepben tetszelgő, botladozó Ezreal beírja csetre: hx guyd ib a lbttle dadsadf. Imn dcrubnk. (Lefordítva: Bocsássatok meg kedves játékos társaim, úgy érzem a kelleténél némiképp több alkoholos frissítőt vettem magamhoz, melynek következében a mozgáskoordinációm egy picit kiszámíthatatlanabbá vált, de ne aggódjatok, így is könnyűszerrel lehozom az alsó ösvényt. Számíthattok rám, barátaim!) És rájöttök, részeg, nem kicsit. Skillshot (erre nem tudok jó magyar szót) nem talál be, Warmog páncélját épít és lényegében orra esik a minionokban, rosszabb esetben megölik őt és a talicskás minion egyhuzamban történő gyilkosságainak száma 3-4-ig felmegy. Az ultiját a saját csapatára lövi el és ha, kiemelném HA! kegyes hozzátok a Sors, akkor egy halála alkalmával elalszik és inkább AFK lesz.
    Rosszul felvett ruhák, kócos haj, botladozó lépések és érthetetlen félmondatok, sörösüveg a kézbe, cigi a szájba, munkáskesztyű és kész is az új Ezreal.

 

  • LCS Taric: „Hmm… Taricot vittek LCS-en dzsungelbe, akkor viszem én is, ha talán leszek ugyanolyan, ha nem, jobb.” És itt kezdődnek a gondok. Bár érdemes megnézni a profikat, tanulni tőlük, ez nem egyenesen arányos azzal, hogy a másolók is ugyanolyan sikeresek lesznek. Sokszor elég nagy bukta lesz belőle, de LCS-ben láttam, akkor az OP felkiáltással bármibe belemennek, totálisan ignorálva akár a csapat összeállítást és a saját képességeit. Megölte őt a gólem melletti kis biszbasz? Semmi gond! Az összes haszna a gankekből annyi, hogy kifut egy ösvényre, majd gyógyítja a csapattársait. „De hát az LCS-en olyan jó volt! Mi lehet a baj?” Javasolható először kipróbálásra valami barátibb környezet, mint a rangsorolásos játékok. 
    Hivatalos LCS kinézetről van szó. Fényes és színpompás, de nem praktikus páncél, szarukeretes szemüveg, kapucnis felső, a kalapács pedig nem más, mint a világbajnok serleg, ami persze: truly, truly outrageous.

 

  • Jestem Polskim Ahri: Kissé „rasszistának” hathat, de értsétek a poént. Nyilván minden nemzetnek vannak jó, rossz és még rosszabb játékosai, de talán ez a leghivatkozottabb mind közül. Gyakorta jön a „mid or feed” típusú idéző, aki azonnal instalock. Ha nem kapja meg, amit akar, akkor fenyegetőzik, átkozódik és trollkodással fenyeget. Ha a csapat ráhagyja és mehet midre, akkor pedig szinte biztos, hogy a „mid or feed” helyett a „mid and feed” lép érvénybe és az összes ösvényt és főleg a dzsungelest szidalmazza a saját inkompetenciája miatt, mert persze őt counterelik, stb, stb. Ha rajta múlna, a többi csapattársa és a családjuk már rég meghalt volna rákban, miután mindenkivel szexuális kapcsolatot létesített… már persze, ha érteni, amit mond és nem a saját nyelvén beszél (ez általában akkor fordul elő, ha van egy társa).
    Egy olcsóbb hőskinézet, mely a csodás Team spirit Aniviát idézi. A klasszikus minimál, némi plusszal, a rókafarkak a lengyel színekben virítanak és persze a kislány is vadító vörös frizurával tolná. 

 

  • Ebay-diamond Azir: Sajnos szintén elszenvedő alanya lehettem a tündöklésének. Nagyon jó cimboráimmal játszott ARAM játék alkalmával kezdett kissé gyanús lenni, hogy Azir sokszor marad ki a harcokból, a katonáival homokozott inkább, mintsem harcolt. A végső lökés (szó szerint) az volt, amikor az ultijával az összes alacsony életerővel rendelkező hőst nemes egyszerűséggel biztonságos távolságba lökte tőlünk. Amikor már sokszor előfordult tévedései után rákérdeztünk, bevallotta: ma vette az accountot. Mondanom sem kell, sebzése lett sok a játék végére. Csalfa, vak remény az ilyen ember, bár jó haverjai biztos sok hőskinézetet kaphatnak tőlük. Kár, hogy a MI botok könnyű szinten jobbnak bizonyulnának. Nem baj, anyutól volt mit kérni szülinapra.
    A shurimai hős páncélja gyémántosan csillog, rajta a még az árjelző cédula. Katonái pedig dollárjellel ellátott páncélt viselnének magukon.

 

  • Lángoló(Flaming) Nami: A csöndes és szerény támogató szerepében tetszelgő vadállat, aki az első pár hiba utána olyan szinten akad ki, hogy a játék hátralevő részében mást sem csinál, csak az ADC-t fikázza. Kisregényt ír és közben fel sem tűnik neki, hogy ha fele annyira figyelne a saját ösvényére vagy éppen a feladatára, akkor még hasznos is lehetne. Igen, sajnos előfordul, hogy nem jó az ADC, de ezzel nem lehet mit tenni. Viszont a szerepe feladásával már ő is kiesik vagy épp hibát hibára halmoz, amiért persze megint az ADC felelős, ahogy a globális felmelegedésért és a megnövekedett szeizmikus aktivitásért is.
    Nami lángvörös pikkelyekkel és tűzszerű képességekkel lépne (úszna?) be az Idézők Szurdokába. Forrna körötte a levegő, az biztos.

 

  • Carry Zed: „Engedjetek midre és hozom a játékot!” Ezzel indítja a hősválasztást emberünk. Nem érdekli, hogy counterelik, az ellenfél egész csapata csak tankokból áll. Ő majd lehozza. Magabiztossága ritkán arányos valódi képességeivel, melyről persze egy korai első gyilkosság keretében tanúbizonyságot is tesz. Persze, ő az áldozat. Nem para. Kezdeti gyengeség után erős visszaesés tapasztalható és carry-zi a játékot… az ellenfélnek. Olyat feedel rajtuk, hogy attól még Fiddlesticks is diabétesz kómába zuhanna és Jabba, a Hutt is jóllakna.
    A hőskinézet természetesen tükrözi a magabiztosságot. Minek páncél és misztikus nindzsaruha. Elég egy bőrgatyesz, a kockás has és egy korona, na megy egy hatalmas fuksz, ami kifejezi, hogy mekkora királyról is van szó. A pengék szolidan aranyozottak, ahogy Zed árnyéka is ilyen színben csillog.

 

  • Halott Teemo: A 4800 RP-be fájó csomag busásan megéri, mert több, alternatív kinézetet is tartalmaz, így játszhatóvá válik: akasztott Teemo, vízbefúlt Teemo, elütött Teemo, fej nélküli Teemo és kiéheztetett vaddisznókkal megetetett Teemo. + egy a három véletlenszerű kinézet közül: gombával töltött Teemo, savval leöntött Teemo, (teniszütővel a falhoz baszott Teemo) izé… halálra fagyott Teemo.

 

Remélem élveztetek a bemutatókat és sikerült némelyeteket inspirálni. Kíváncsi vagyok, ti mit tudnátok hozzátenni a listához. Köszönöm, ha olvastatok… ha meg nem, akkor úgyis mindegy, hogy mit írok ide.
.
.
.
Spenót.

Anatole voltam, a mesélő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr687209789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása