2015. március 04. 21:42 - Anatole, a porondmester

League of Legends: skinek problémás játékosoknak - 2. rész

Bár nem terveztem túl sokszor foglalkozni a League of Legends nevű MOBA játékkal, de a hihetetlen érdeklődés miatt úgy döntöttem, hogy megérdemelnek a játék rajongói még egy kis szórakozást. Fogjátok fel úgy, mint egy kis ráadást, a show megy tovább. Nagyon sokan olvastátok el (több mint 3600). Hálás vagyok és kijár nektek egy levezető rész, legyen ez... amolyan desszert. Remélem, hasonlóan tetszeni fog és ha nem is leszek egy LoL-specifikus blog, azért megmaradtok az olvasóimnak.

poppy.jpg

Lássuk csak, némi kutakodás után, milyen egyéb hőskinézet javaslatot tennék még a RITO-nak.

 

  • Minionok réme Thresh: A név több mint beszélő. Adott az ADC és mellé egy támogató, akinek a múltja sok-sok kínzással van tele. Az ürge egy totális szociopata, olyannyira, hogy szadisztikus hajlamát nem csak az ellenfél játékosain éli ki. A minionok is veszélyben vannak tőle. Sőt, ők vannak csak igazán nagy veszélyben. Az Őrző (és így a játékos) szinte minden láncos sarlóját a tehetetlen kis harcosokba csattintja bele és kegyetlenül megcsáklyázza őket... még akkor is, ha a társa konkrétan kéri: "Thresh pls, ne a minionokat!" Kérlelhetetlen gyilkos, aki a gyengébbeken éli ki magát.
    A hős lámpása az egyik kifilézett minion koponyája. Ruháját maga varrja az elkapott és elejtett apróságok bőréből és a kámzsa, ami alatt a beteges mosoly rejtőzik nem más, mint a talicskás minion köpenye. Az ilyen állatok miatt kellene korhatárosnak lennie a játéknak.

 

  • Önző Jézus Zilean: Még egy támogató, aki biztosan ki tud akasztani. Adott egy Jézus-ulti. "Bárkit visszahozok a halálból, ráadásul elég sok életerőn. A legnagyobb tankot, a legtöbb CC-vel rendelkező hőst, a legtöbb sebzéssel bíró ADC-t vagy egy asszaszint, de minek is? Hiszen lehetek pöcs és magamat is feltámaszthatom, igaz az összes sebzésem a két darab moderált sebzést okozó időzített bomba - ami most már kikerülhető - és az apró fikapöckölésnek kinéző és annyit is sebző alap támadásom. Kit válasszak vajon? Áh, ha volt akkora láma az ADC, hogy meghalt (mert magamat gyorsítottam E-vel), amikor öten üldöztek minket, akkor nem érdemli meg az ultimat."
    Zilean kissé megfiatalodva, hosszú barna hajjal és szakállal zúz a pályán. Hátán cipeli keresztjét és ADC-jét (de őt már nem szó szerint), mint egy igazi támogató.

 

  • Nem láttad Lee Sin: Szorul a hurok az ösvényeteken vagy csak nagyon jó a helyzet és jöhetne egy gank. Pingeltek, sírtok, kapálóztok és füstjelet küldötök, és ez a vak dzsungeles isten meghallgat titeket. Felétek veszi az irányt és pillanatokon belül odaér. Meglapul egy alkalmas helyen, majd egy szívdobbanásnyi ideig összpontosít. Elszáll a Q... és semmi sem történik. Mellé. Nem is kicsit. Felfokozott izgalmi állapotod úgy zuhan alá, mint pedofil lelkesedése a nyugdíjas találkozón, de mire a Lee Sinre néznél, már ott sincs. Úgy megy vissza a dzsungelbe, mintha mi sem történt volna. Még csak csetbe sem ír semmit. (Itt említeném meg az általam megfigyelt gyakori betegséget a Lee Sin-drómát. Ha valami isteni csoda folytán egy Q mégis betalál, akkor: mindegy mennyi életerőn, de utána kell ugrani! 1v5, torony alá, Blitz berántással szembe, a Baron szájába, a kútba a Kör című filmben, de be kell ugrani!)
    A hőskinézet titokzatosságot sugall, hiszen ez a Lee szellemként jár és csak a Q effektje árulja őt el. Fedora (kalap), napszemüveg, kesztyű és fekete ballonkabát, akár egy Mr. Smith, akit soha, senki sem lát és akivel ha mégis találkozol, hát... nem láttál semmit.

 

  • Biztonsági Alistar: Senki sem vigyáz rád jobban, mint egy Alistar. Gyógyítás és CC hegyek. Ez a bika még magát is megfeji, ha ezzel megadhatja neked a napi kalcium adagodat. Csapatharcokban vagy csak az ösvényen, de bármikor hajlandó kilökni azt az egy embert, akit meg tudnál ölni a következő alaptámadással. Biztos, ami biztos. Mindig jobb a létszámfölény, nem? A közhiedelemmel ellentétben elég békés támogató és mindennél többre becsüli a diplomatikus megbeszéléseket. Ha ez nem lehetséges, akkor nincs más, csak a testőröket is megszégyenítő, gyors és kíméletlen szeparálása az ellenfélnek. Ezzel a stratégiájával olyan sikeres, hogy általában még meg is köszönik neki az ellenfelei, a játék után is elismerik.
    Fekete, az izmokon feszülő öltöny, napszemüveg, a szarvak (a teljes biztonság jegyében) szépen lecsiszolva.

 

  • Yugioh Twisted Fate: Egy olyan igazi kártyamester, mint Twisted Fate hisz a kártyák lelkében és megfontoltan játszik mindig. Olyannyira, hogy nem sieti el a lapok kiválasztását sem. Hiába van csapatharc, ő kivár és még azután sincs garancia, hogy a nektek jó lapot játssza ki. Kábítás kellene, de ő bízik a kártyák lelkében és manát tölt vissza… háromszor egymás után… max manán. De várjátok ki, mikor megidézi a Háromfejű kékszemű hósárkányt!
    Ehhez mérten kissé animés, fiatalos ruházat, kendővel hátrafogott haj, ujjatlan kesztyű és alkarra tehető életerő számlálós kártyaadagoló.

 

  • Kill Secure (Gyilokvédő) Lux: Még jó, hogy itt van a mides Lux, aki az ultijával gondoskodik arról, hogy bárhol és bármikor bebiztosítsa a gyilkosságot. Tökéletesen méri fel a helyzetet és látja meg a csapattársai gyengeségét. Ha az ADC-nek még egy lövés kell ahhoz, hogy megölje ellenfelét... annak túl nagy a bizonytalansági faktora. Semmi para, itt van Lux és az ő ultija. Bármelyik ösvényre ellövi, ha ezzel segíthet a csapatának... és persze elhozhatja a gyilkosságot. Ezen képességét olyan tökéletesre fejlesztette, hogy máskor nem is ultizik, csak ha feedeltebbé válhat vagy elhozhatja valamelyik buffot a csapata elől. Hiába kéred bármire, 100 életerő alatt nincs csodaulti szóval sebezd csak rendesen azt az ellenséget. "HOVA SZALAD A MUNDO? SEHOVA! ÉS HOVA SZALAD A GRAVES? A SONA? (na őket sebezzétek még = hatásszünet) SEHOVA!!!"
    Lux páncélja kissé sötétebb és kopottabb, erősen vértől csatakos, hiszen ő végzi a munka legjavát. Pálcája szintén a hentesmunka jegyeit viseli magán. Ez a Lux egy mészáros és nem a kedves, szöszke kislány, akit ismertek!

 

  • Bankár Nunu: Megesett velem anno eme csodás történet, melyet újfent megosztanék veletek. Nálunk volt a Nunu top, ellene Fiora. A második halálnál, mely rövid idő alatt bekövetkezett, ránéztünk, hogy mi is a helyzet. Kedvenc jetigelő (lovagolásból képzett szó)  kis csipszarunknak egy tárgya volt, a mágisz reszisztes :D cipő. "Miért?!" És a válasz mélységesen megdöbbentett. "Mert ez olcsóbb volt, mint az Óriások Öve (Giants Belt) és így maradt pénzem gyógyitalra." Hm, ez is egy szempont, meg értem én, hogy keményen odabaszott a gazdasági válság, a minionok is kevesebb pénzzel járnak és erősen kacsingatnak az alkoholizmus felé, na de kérem!
    Nunu, és a jeti Willump is öltönyben zúzna, a nagyobb szőrmók szájában kubai szűzlányok combján sodort szivarral, a kisebb pedig pénzlabdával a kezében.

 

  • Kamikaze Corki: Eddigi játékaim során kétféle Corkit láttam. Az első a mesterlövész/bombázó, aki a halálba idegesít, aztán végez csak veled (ha a szívelégtelenség még nem tette). A másik a Kamikaze Corki, akiben továbbra is élénken él Pearl Harbor és az Iwo jimai csata és pilóta neveltetése arra készített fel, hogy 1v5-be beugorjon és ott tiszavirág élete alatt a lehető legnagyobb sebzést ossza ki... de ez általában nem szokott olyan nagy lenni. Ha szerencséje van a csapatának öngyilkos akciójában magával visz valakit. Ezt a Corkit nem szarból gyurmázták, a W képesség nem menekülésre való, így ne is várjátok tőle.
    A szürke repülő szárnyai már sérültek, nem húzza sokáig. Mindannyian tudjuk, ez mit jelent. Az igazi katona az életét is feláldozza, ha azzal az ellenfél is megsemmisül. És a W+E kombó alatt a felkiáltás: Banzááááj!... egyszerűen felbecsülhetetlen. 

 

  • Varázsló Graves: Szintén láthattam, játszhattam a májszterrel. Ha valaki könyörög egy szerepért, az mindig gyanús. Ő ADC akart lenni, de szülési komplikációk léptek fel és mire az Idézők Szurdokába öklendezte a Jóisten, ő lett AP Graves. Ott kezdődik a dolog, hogy több AP-val indult, mint én a dzsungel Fiddlesticks, és ott ért véget, hogy a meccs 30. percében (úúúúristen, hogy éltünk túl odáig) a sebzése egyenlő volt egy konfettivel az ellenfelét lefingani készülő filippínó hímprostiéval. És amikor már azt hittem, hogy ennyi volt, jött a kegyelemdöfés. "Miért nincs sebzésem?" Lófaszért és két kiló krumpliért... meg, mert Tüskevérttel kezdtél.
    Ízléses lila talár, sárga holdacskákkal és csillagokkal. Süveg a fejre és a stílusosság kedvéért konfettit szóró puska.

 

  • DK Nasus: Megvan az a Nasus, aki csak farmolja a minionokat úgy fél óráig, majd lemegy egy csapatharcba és szétbasz mindenkit? Na, ez nem az és nem is Death Knight, hanem a DiszfunkciósKombájNasus. Emberünk hallott valamit az epic Nasus carryről és az ADC-ket eltüntető Q-ról, így muszáj játszania. Dolgozik, mint a kombájn (ő legalábbis így látja), majd a 40. percben elérve a 200. stacket a harcokba veti magát. Eddigre ráeszmél, hogy az egész családfáját már felsorolták a cseten és hathatós segítsége nélkül a csapatot konzekvensen elverték 4v5-ben. Immáron viszont nem kell félni. Nasus rohamoz, átverekedi magát a mihaszna és alantas ellenfél csapzott sorain, fogain megcsillan a véres nyál, ahogy az ADC-ért kiált, lesújt a Q... majd az ellenfél carryre akkorát sebez, hogy az már gyógyul. Itt rájön, hogy a tökéletesen figyelmen kívül hagyott meccsen miként is alakultak az ösvények és hogy az ellenfél ADC-je már teljesen kiépült. Átkozódás, szar a hős, szar a csapat, blablubla következik.
    TSZ-kombájn zöld színű páncélja szinte az egész testet védi, miközben a hős botjának forgó sarlókból álló végével szinte darálja be a minionokat.

 

  • Lollipoppy: ... oh... várjunk csak...

hqdefault.jpg

ééééééééés a +1

 

  • Nyomulós Sona: Lássuk be, hogy egy nem csak mellben erős karakter... hanem farban is (rád nézek DJ Suna... Sona)... izé... támogató szerepben. A Q és alaptámadás kombó elég keményen büntet az ellenségre és ezzel lehet is rendesen zavarni őket. És itt vannak azok a Sonák, akik valahogy ösztönösen eltalálják azt a hangyafasznyi keresztmetszetű pontot a tér-idő kontinuumban, amikor úgy lőhetik el a képességüket, hogy az még az ADC utolsó szükséges alaptámadásának animációja után, de a lövedék tényleges becsapódása előtt beszedje a gyilkosságot. Láttam már 7/1-es Sonát támogató Sivirrel. Egy ilyen után mindig jön a bocsibocsibocsi, aztán valahogy mégiscsak megismétlődik újra és újra és újra....
    Fekete haj és piercinggel széttűzdelt ajkak, lázadó ruházat és az Ordító Szakadéknál is mélyebb dekoltázs jár ennek nyomulós lánynak. A hangszer koponyákkal és az elhullott ADC-ktől gyűjtött trófeákkal teli oltár már. A felső ruházat hátulja szelíd neonfénnyel hirdeti: Fuck you, I'm Sona!


Hát ennyi lett volna a hirtelen felindulásból két részessé duzzasztott bejegyzésem második, és egyben befejező része. Remélem, hasonlóan élveztétek, mint az előzőt. Ha gondoljátok, kövessétek a blogot figyelemmel, hiszen ki tudja, milyen furcsaságok kerülnek még itt elő.

Anatole voltam, a mesélő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr367237879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása