2016. november 12. 16:08 - Anatole, a porondmester

Új CofD/nWoD játék?

Trump: the Beginning

Az Onyx Path újabb címmel bővítheti a már így is szép listáját. A kreatív csoport a napokban ül össze, hogy megvitassák a lehetőségeket, és tervet állítsanak fel a játék kidolgozására. Annyi már bizonyos, hogy a Chronicles of Darkness vonalba fog érkezni az új rpg, melynek az amerikai elnökválasztás másnapján ültek neki.
1200x600.jpg

A srácok az Onyx Pathnél addig ütik a vasat, amíg forró. Már a szavazás lezárulta után nekikezdtek legújabb szerepjátékuk fejlesztéséhez, mely a Trump: the Beginning nevet fogja viselni. Az elsőre furcsán ható címválasztásról és néhány részletről viszont már határoztak, és egy exkluzív interjú keretében az Anatole a cirkuszban blognak (azaz nekem) elhintettek néhány információmorzsát.

A névválasztás: Bár a játék nevében kissé rendhagyó lesz, a fejlesztők mégis megmaradtak a klasszikus stílusnál, így az „X: az Y” formula működik továbbra is (Vampire: the Requiem, Changeling: the Lost). Céljuk ezzel, hogy egy vadiúj és erős címet hozzanak be a CofD világába, hogy azt újra naggyá tegyék. (Make the Chronicles of Darkness great again!)
3874657536_2bbb272e81_b.jpgA rendszer: Nem okozok meglepetést azzal, ha azt mondom, ezt már ismerni fogjuk. Aki játszott a volt New World of Darkness bármelyik játékával, azt tudja, hogy mire számíthat, ellenben lesznek apró csavarok és érdekes játékmechanizmusok, amelyek azért hoznak némi új színt a dolgokba. Sajnos erről konkrétum még nem volt, észrevételem szerint inkább a háttér az, amely eddig erősebb fókuszt kapott. Jelenlegi állás szerint a rendszerre vonatkozó tervek pont annyira vannak készen, mint Amerika mostanság, vagy mint Trump tervezetei az ország irányítására. (Az Onyx Pathnek legalább van humorérzéke.)

Kiadás: A játék print on demand módon fog megjelenni, így alapvetően PDF formátumban lesz elérhető, de az igazi fanatikusok díszdobozos, keménykötéses kiadásban is megvásárolhatják, és állítólag jelenleg is zajlanak a tárgyalások, hogy maga Donald Trump szignózza őket. Felvetült még egy exkluzív autogram osztás lehetősége is, de ez legjobb esetben is csak hölgyeknek lenne elérhető.
Az utóbbi idők tendenciáival ellentétben a készítők most nem folyamodnak a Kickstarterhez.
A szerepjáték az Orpheushoz hasonlóan előre meghatározott számú kiadványból fog állni, és a cselekményszál (metaplot) is részint vezetett lesz. Állítólag minden egyes kötet az alapkönyvön túl egy-egy újabb év potenciális eseményeit tartalmazza majd, egészen a maximális nyolc évig, de nyitott véget szánnak a játéknak. Ezek alapján nagyon sokrétű történésekkel találkozhatunk, opcionális kampányok is megnyílnak majd a játékosok döntései alapján. Ilyen beharangozott témák például: III. világháború, globális felmelegedés, orosz-amerikai unió, az I. feminista polgárháború, a Purgálás, illetve az Amerikai Nagy Fal megépítése.
5455447663_59b6148495_b.jpgHáttér és egyéb szösszenetek: A CofD megszokott zsánerében a dark urban fantasy fog ismét visszaköszönni, ámbátor egy erős disztopikus, preapokaliptikus felhanggal. A játékban mindennél jobban fog számítani az előtörténet, és a megszokottak szerint itt sem lesznek kasztok, de a Származásnak (Provenance) nevezett tényező szerint generálhatunk karaktert.
Az alaphangulatot a reménytelenség és a túlélés hatja majd át. Az első információk szerint a játékban a Vampire-t megszégyenítő módon lehet majd intrikázni és ármánykodni, és a karakterek, ha kellően ügyesek, akkor hatalmas dolgokat is elérhetnek a világban. Ezt fogják nehezíteni a Származással járó attribútumok. A Sztereotípiáknak nevezett képességeket a játékosok egy hatalmas bázisból válogathatják össze, így sosem lesz két ugyanolyan karakter, hiába a közös Származás. Még nincsenek kőbe vésve, de pár példát így is sikerült kicsikarnom.
Az egyik frakció biztosan a Migránsok lesznek, akik közt választható Származás a mexikói, pakisztáni, és még sok egyéb.
Az Elégedetlenek már indulhatnak kaukázusi embertípussal is.
A Hitehagyottak frakciója pedig olyan karaktereknek enged teret, akik egykor Trumpot támogatták, ám valamiért csalódtak, és így a hatalom ellen szegődtek.
Érdekes mechanizmus lesz a játékban a nemek szerepe is. A férfiak könnyebben juthatnak majd hozzá majdnem mindenhez, ám kevesebb tapasztalati pontot kapnak. Ellenben a nőknek alapvetően nehezebb dolguk lesz, működik majd rajtuk egy sajátos mechanizmus, melyet „P*nánragadásnak” lehet fordítani (eredetileg: Pussy Grab – a szerző megjegyzése), de átlagosan több tapasztalati pontot kapnak majd egy-egy játék végeztével.


Egyelőre ennyi információt kaptam, és persze a változás joga fennáll. Emellett a játékot érettebb játékosoknak ajánlják. A továbbiak nem tudom, hogyan alakulnak majd, idővel minden eldől.
Nehéz még ennyi információ alapján véleményt nyilvánítani, így még nem is tenném.

Felhívás! Meg Achtung, Achtung! Erősen remélem, hogy mindenkinek lejött, a cikknek nincs valóságalapja és szimplán az én agyszüleményem. Ha ez mégsem, akkor most álljon itt újra: KITALÁCIÓ AZ EGÉSZ. Mégis ki lenne ekkora állat, hogy egy ilyen játékot készítsen? Az oké (nem, nem az), hogy létezik a F.A.T.A.L. és a Shower with your dad simulator, na de ez? Bízom benne, hogy így már oké, és átjött az üzenet. Ha nem, akkor kérlek, felejtsd el az elmúlt pár percet. Köszönöm!


(Képek:4chan és Flickr)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr5611952261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása