2016. szeptember 28. 16:35 - Anatole, a porondmester

Szerepjátékos Találkozó a HammerTime Cafe-ban - beszámoló

2016.09.24-én megrendezésre került az I. Szerepjátékos Találkozó a HammerTime Cafe-ban, amelyre mi, az Árnyékszféra Szerepjátékos e-Kávézó is meghívást kapott. Nagy meglepetésként érte az egész csapatot a dolog - és még nagyobb megtiszteltetésként -, hiszen nem kisebb nevek mellett szerepeltünk, mint a Kalandorok Társasága és a Hősök Hajnala. Ezek után pedig már csak természetes, hogy leírom, miket láttunk és tapasztaltunk!
14080054_336333533364699_6562928441991113363_n.jpg

Kissé izgatottan indultunk útnak, hiszen nem egészen tudtuk, hogy mi vár majd ránk. Sajnálatosan az egész csapat nem tudott jelen lenni (a munka ugye), de az öt főből hárman egész végig voltunk, egyik tagunk pedig egy rövid időre benézett.
A találkozó délután 5 órától egészen este 10-ig tartott, és ez alatt sok témát végigpörgettünk.
Eleinte féltünk, hogy nem lesznek ránk kíváncsiak, Karával még mentőötleten is agyaltunk, hogy majd végre jól kipróbáljuk a wargame-et, de legnagyobb meglepetésünkre elég sokan jöttek és érdeklődtek. Jó helyre ülhettünk, egy hatalmas asztal köré, így többen odafértek és szinte azonnal akadtak emberek, akikkel beszélgetésbe elegyedtünk.
A helyszín is okosan lett felosztva, két helyen is zavartalanul folytak a csatározások a terepasztalon, azon túl pedig a HTC egyik oldalán a mi rendezvényünk helyezkedett el, a másik oldalon pedig játszottak.
Mint a legfiatalabb és legújabb csapat, bőven voltak kérdések irányunkban, mi pedig szíves örömest válaszoltunk rájuk. Ahogy láttam és tapasztaltam, a legtöbben azért már képben voltak az asztali szerepjátékkal.

Ahogy múlt az idő és egyre jobban belelendültünk, úgy a KaTa és a HH tagjai is odajöttek, és váltottunk pár szót, bemutatkoztunk és megvitattunk kicsit a dolgokat. Mindannyian nagyon jó arcok voltak és örömünkre szolgált, hogy azt láttam, próbálnak megismerni minket. Kicsit átbeszéltük a szokásos körnek mondható magyar helyzetet és a rendezvények is szóba kerültek, na meg a szerepjáték jövője és jelene.
14495409_354763941521658_1723945985463670575_n.jpgPersze mi is lelkesen nézelődtünk, hogyan tudnánk a feladatainkat jobban ellátni, új lehetőségeket próbáltunk felkutatni és tanulni a régi motorosoktól. Ha minden jól megy, akkor az elkövetkező idő nem fog eseménytelenül telni számunka, és meg kell mondjam, örülnék neki, ha még többekhez eljutnánk.
A nap zárásaként haverokkal és újakkal karöltve egy kellemes beszélgetésbe kezdtünk, amely már inkább volt baráti társalgás, eszmecsere egy-két jó sör mellett. Szóba kerültek szerepjáték világok, és persze az elmaradhatatlan sztorizások is.
Konklúzióként arra jutottunk, hogy érdemes lenne több helyen jelen lenni és előadásokat tartani, vagy éppen bemutatókat, kedvcsinálókat egy-egy játékról. Ezzel új emberek is kedvet és lehetőséget kapnának, illetve azon személyeknek is esélye nyílna a játékra, akik bár ismerik a szerepjátékot, de nem találnak csapatot.
Emellett érdemes a kártya- és társasjátékokra is jobban odafigyelni, mert eme csoportok között is bőven van átjárás. Ennek fényében mi erősítjük majd ezt az oldalunkat, de természetesen nem az asztali szerepjáték kárára, hiszen az az elsődleges profilunk.

Összességében egy nagyszerű kezdeményezésnek lehettünk részesei, amelyről remélem, hogy kinövi magát, és még több embert bevonz majd ebbe a közösségbe és hobbiba. A társaság nagyon jó volt, ahogy a szervezés is, mi pedig köszönjük a lehetőséget és remélem, hogy a későbbiekben még sokatokkal találkozunk!

Oh, és majd elfelejtettem, plusz pont a Stamina koktélért!


(A képeket köszönöm A HammerTime Cafe-nak.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr6111749637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása