2017. május 31. 16:19 - Anatole, a porondmester

Vampire klánok... és színészek

Mint ugye nagyon jól tudjuk vannak karakteres színészek és olyanok, akikről valami azonnal az eszünkbe ugrik. Na meg hát az emberekben is megalkotódnak (na, ez a szó) bizonyos képek egy-egy személyről. Ennek okán elgondolkodtam és messzire kalandoztam. Ha mondjuk lenne valamikor, valahol egy távoli (és elég valószínűtlen) jövőben egy OWoD Vampire film, vajon mely színészek és színésznők azok, akiket el tudnék képzelni egy-egy klán valamely tagjának megszemélyesítőjeként.
Vagy maradjunk a felejthetetlen Kindred: the Embracednél?

kte-montage.jpg

Igyekeztem úgy válogatni, hogy a kinézet mellett a színészi tehetség, és a rám tett benyomásuk összességét nézzem, illetve igyekeztem elképzelni az adott illetőt a hozzárendelt klánhoz. Evégett nyilván ez személyes preferencia.
Bár tudom jól, hogy bárki lehet bármi a Vampire-ben, de sztereotípiák is léteznek, nem?



Asszamita – Zoe Saldanazoe14.jpg
Brujah – Idris Elba
wpid-idris_elba_081.jpeg

Szet követői – Tom Hiddleston
c4e1a4d95389e2cefefe4718311a2ef0.jpg

Gangrel – Jason Momoa
jason_momoa_supercon_2014.jpg

Giovanni – Monica Belucci
monica_bellucci_7_wymiary.jpg

Lasombra – Helena Bonham Carter
helena-photoshoot-helena-bonham-carter-22597771-1065-1600.jpg

Malkavita – Steve Buscemi
letoltes_1.jpg

Nosferatu – Christopher Walken
walken.jpg

Ravnos – Jake Gyllenhaal
43cf7120262a80cb636627b0904e86d6.jpg

Toreador – Morgan Freeman
morgan_freeman.jpg

Tremere – Ben Kingsley
sir-ben-kingsley-by-andy-gotts2.jpg

Tzimisce – Tilda Swinton
isher2-popup.jpg

Ventrue – Sir Anthony Hopkins
sir_anthony_hopkins_2.jpg



Ti kiket tudnátok elképzelni egy-egy klán bőrében?

(Kis segítség lehet ez azoknak, akik már hallottak a Vampire-ről, de annyira nem ismerik a klánokat.)

Asszamita: A Közel-Kelet vámpírjai. Sokan csak bérgyilkosoknak és saját fajtájuk kannibáljaiként látják őket, de több húzódik meg a háttérben, mint azt elsőre gondolnák.
Brujah: Hajdan volt gondolkodók és filozófuskirályok, kik manapság is számos eszméért küzdenek, de lobbanékonyságuk miatt jobb, ha óvatosan bánnak velük.
Gangrel: A klán, mely elválaszthatatlanul közel került önnön Bestiájához. Állatiasságuk kétélű fegyver a kezükben.
Giovanni: Az egyik legfiatalabb klán, mely család is egyben. Kalmárok, maffiózók és a nekromancia titkainak kutatói.
Lasombra: Zsarnok uralkodók, szociáldarwinisták, és az árnyékok manipulálásnak igazi művészei. Félelmetes urak és úrnők, akik a hatalomért bármire képesek.
Malkavita: Őrültek és látnokok, kiktől a többi vámpír is joggal tart, hiszen elmebetegségük könnyen teheti őket közveszélyessé.
Nosferatu: Herzog filmjéből már ismerős lehet a rém. Ölelésük után mindannyian szörnyen eltorzulnak. Így ők jobb szeretnek láthatatlanok maradni, és információt gyűjteni.
Ravnos: Az indiai eredetű klán dorbézol a bűnökben és ez már lételemükké is vált. Sarlatánok és szélhámosok, utazók. Mégis kevesen látják a rejtett tartalmat és a cselekedeteik mögött meghúzódó furcsa eszmét.
Szet Követői: Az ősi Szet gyermekei, akikben a legkevésbé sem bíznak. Korrupcióval és bűnnel építik templomaikat, hogy ha eljön az idő, akkor istenüket megfelelő körülmények közt várhassák. Vallásosságuk többet rejt magában, mint egyszerű bűnözői ambíciókat.
Toreador: A legemberközelibbnek mondott klán, akik a szépségért lelkesednek. Szociális manipulátorok és a művészeteket pártoló, kedvesen mosolygó ragadozók.
Tremere: Szintén fiatalabb klán, akik eredetileg mágusok voltak,  és egy idős vámpír vére miatt lettek halhatatlanná. Vérmágiájuk félik, és joggal, hiszen a klán nagyon keveset árul el magáról.
Tzimisce: Elfajzott tudósok és hússzobrász szörnyetegek. A klán szeretné felfedezni a vámpírság rejtelmeit. Mézesmázos maszkjuk alatt gyakorta egy emberen túli, idegen lény rejtőzik.
Ventrue: A klán, amely mindenkinél jobbnak tartja magát, és így persze kérdés nélkül vezetőknek tekintik magukat majdnem mindannyian. Büszkeségükkel gyakran csak ambícióik érhetnek fel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr5712555489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása