2016. február 25. 16:08 - Anatole, a porondmester

Anatoliák 1. rész

Azt hiszem, én az a fajta ember vagyok, akinek mindig pörög valamin az agya. Persze ez messze nem azt jelenti, hogy értelmes is az a dolog. Ennek ellenére mindenre rá tudok csodálkozni, és számos tényezőt megvizsgálva próbálom az életemet absztrakciókkal és következtetésekkel könnyebbé tenni. Ez nem mindig jön össze, és nem is mindig vállalható az eredmény, de néhányat most közkinccsé tennék, ha talán másnak is segít.
Jöjjenek hát az Anatoliák©, azaz: gondolatok, tapasztalatok és tanácsok eddigi életemből.
social-cognition.jpg

Sose legyen a közeledben fahéj vagy holland kakaópor, ha tüsszentened vagy köhögnöd kell!

Ha automatából szeretnél kávét, mindig készülj fel előre, különben rájössz, hogy hiába van apród, az mindig kevesebb 5-10 forinttal a szükségesnél.

Az elolvasásra váró könyvek listája általában 3:1 arányban növekszik az elolvasottakéval.

Az esernyőnek két funkciója van: megvéd az esőtől, és elhagyod valahol.

Az esernyő áldozati bárányként szolgál a világnak. Elhagyjuk őket azért, hogy minden mást megtarthassunk. Így működnek a dolgok. Az egyensúlynak fenn kell állnia.

Férfiembert a karja elvesztése meg nem állíthat, csak a megfázás.

Álló fasszal vizelni csak nagy kellemetlenségek árán lehet… vagy 45 fokban megdőlve.

A wc-n az ülőkét lehajtani pont annyi energia, mint felhajtani.

A természetes kiválasztódás továbbra is működik, ma már nem a farkasok által, hanem szelfibot végett történik.
1121630.jpgKérdezni kevésbé ciki, mint az egyetlen hülyének lenni a társaságban.

Az idő mindig relatív. A munkában és a sorban már-már stagnál, kockulás és olvasás közben pedig elröppen.

A hülyeség káros az ön és környezete egészségére.

Egy tollat sem lehet harmincötnél többször kapcsolgatni valaki jelenlétében.

Tudományosan kimutatható, hogy a már majdnem üres majonézes flakonban található majonézre már nem hat a földi gravitáció.

Papír által okozott vágás megtalálására a kézen a legalkalmasabb vegyület az ecet.

A mozis élmény egyenesen arányosan romlik a fogak közé beragadó pattogatott kukorica darabok számával.

Rendszeresen játszott online játékok kimutatták, hogy több százan közösültek édesanyámmal, néhányan még édesapámmal is, emellett minimum 5 féle gyógyíthatatlan betegséggel küzdök.

Az emberi ostobaságot sosem szabad lebecsülni. Amikor már azt hiszed, hogy nincs tovább, kész és vége, akkor valahonnan mindig előugrik valaki és egy szellemi csicskapofonnal betalál.

Ha Magyarország minden ügyét a Facebookon intéznénk, akkor mi lennék a világ legjobb országa, hiszen az internet eme szegletében mindenki szakértője az összes problémának, ami csak felvetül.

Ne etesd a trollokat! – tartja a mondás. A gond az, hogy a trollok már felfedezték az önfenntartó fehérjeforrást, és a szájukba maszturbálnak, ha huzamosabb ideig nem kapnak enni… és újrakezdik.

A tested legelképzelhetetlenebb és legelérhetetlenebb részein is nőhetnek pattanások. Így az életben is vannak olyan szituációk, amikkel, ha meggebedsz sem tudsz mit csinálni. Fölösleges hát rugóznod rajta, csak a magad dolgát keseríted meg.

Bár jó tervnek tűnhet, hogy oldalra nézz és majd a jó seggű lány sétál be a látóteredbe (így elkerülve azt, hogy te fordulj utána), de a barátnőd tudja, hogy mit csinálsz.
0d41808f60af8871fa122b3b0f37ab1b.gif
Azok az emberek, akik este napszemüveget hordanak, nem azért teszik, hogy ne bántsa a szemüket a fény, hanem hogy a fejükben lévő sötétségtől védjék meg a külvilágot. Jól vigyázz velük!

Amikor megfázva nem érzel rendesen ízeket, az mindig csak a finom dolgokra vonatkozik. Furcsamód a kakukkfűből, diólevélből és egyebekből készített ocsmány tea íze kristálytiszta.

Még az olyan érdekes kérdéseknek is megvan a maga helye, mint hogy: miért hívják a kanadaiakat néha kanukoknak. Bár ez az időpont általában hajnali 2 és 3 óra közé esik, és ilyenkor ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy felébressz valakit a válaszért.

Minél tovább vársz a mikró előtt, hogy kész legyen a kajád, annál lassabban kattognak a számok a kijelzőjén.

A mikró-paradoxon: ha az ételtároló hőmérséklete megegyezik a Nap felületi hőmérsékletével, akkor az étel TALÁN!!! jó lesz, de inkább tedd még vissza egy percre.

Amikor nem jut eszedbe egy szó, és csettintgetsz, akkor annak a matematikai valószínűsége, hogy az így kiadott hang megegyezik a kérdéses szó hangalakjával, az az abszolút nullával egyezik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr508419010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása