2015. december 02. 16:14 - Anatole, a porondmester

League of Legends: skinek problémás játékosoknak - 3. rész

Jó ideje játszok már a League of Legends nevű MOBA játékkal és ez a bejegyzés inkább azok számára készült, akik ismerik a játékot. Sok idő eltelt, kijött pár új hős a legutóbbi részek (1-2) óta és hát én is tapasztaltam egyet, s mást, így trilógiává bővíteném az általam átélteket.
Bár nem vagyok egy kifejezetten nagy spíler, de megfigyeltem egy-két olyan berögződött viselkedési mintát egyes embereknél, ami sajnos nagyon jellemző a közösség bizonyos tagjaira. Nos, mivel sokuk inspirált, így közreadnám a róluk, nekik, értük írt, általam elképzelt skineket/hőskinézeteket.
Hogy minden érthető legyen, a felállás a következő lesz.  Név és a hozzá tartozó történet, aztán mivel rajzolni nem tudok, így sajnos (vagy épp nem), nektek kell elképzelnetek, hogyan is nézne ki a játékban, de irányelveket mellékelek.

imgur.png

 

  • Tankbontó Zed: Középső ösvényen gyakori választás a Zed. Egy pillanat alatt kiszedi a kevesebb életerővel rendelkező, de nagyobb sebzéspotenciállal bíró hősöket. És itt van a mi Zedünk. Röppenhetne az ulti az ADC-re vagy az ellenfél midesére… ami helyett mindig és következetesen a tankot szemeli ki. Ulti, a szokásos rota és a döbbent kérdés: „Miért nem halt meg Mundo? Hol a többi damázs/dimidzs/damage (kiejtése általános iskolai angolórákon szerzett jegyek szerint változik)?” Mert 5000 életereje van és vagonnyi páncélja. Nem baj. Újratervezés. A következő ulti biztos elviszi. Vagy az azutáni…
    Zedünk kardpengéi helyén két pneumatikus fúró van, hogy a tankokat ki tudja bontani és a dobócsillagok páncéltörő képességét a termit teszi teljessé. Öltözékét előző hősök széttört páncéldarabjai díszítik.

  • Begombázott Bard: Egy igazán furcsa támogatóval van dolgunk Bard esetében, és nem éppen szokványos a játékstílus, amit megkövetel. Avatatlanabb kezekben pedig könnyen előfordul, hogy órákra eltűnik az alsó ösvényről, hogy az erdőben, a dzsungelben pszilocibin gombát gyűjtsön és fogyasszon saját felelősségre, de a csapat kárára. Nem tudni, hogy emiatt, vagy más az oka, de mindig késve ér vissza, a Q képessége csak a minionokra veszélyes és az ultija vagy a csapattársait éri, akik épp végeznének az ellenséggel, vagy pont, hogy az utóbbit találja el, és menti meg őket egy Amumu-Jax-Katarina wombo-combótól.
    Bardot apró meszkalin kaktuszok kísérgetik és csengettyűk helyett hallucinogén gombákat szedeget össze. A jellegzetes kürt pedig mi más lehetne, mint egy bong. Szakállán a túladagolás következtében időnként előforduló hányás miatt pár sárgarépadarab is megfigyelhető.

  • PolKalista: Kalista passzívja miatt nem a legkönnyebb hős, ez tény, de a világbajnokság után itt is megvolt az a tévképzet, hogy bárki nyerhet vele, csak jobb klikk kell hozzá. Így születtek meg a PolKalisták, tehát azok a játékosok, akik úgy ugrálnak támadás közben, mintha polkát járnának. Igen ám, de a tánchoz kell egy pár és ők meg is keresik, a gond csak az, hogy az ellenfél játékosai között. Az ilyen Kalisták gond nélkül ugrálnak be a csapatharc kellős közepébe, ropnak párat az ellenfél legnagyobb bikájával, majd megsemmisülve vádolnak meg mindenkit, hogy miért nem védi meg őt senki.
    Tradicionálisabb ruházata jól kiemeli a hősnő finom vonalait. Magassarkú cipőjében kecsesen lépked és fekete-fehér viselete a legnagyobb vérontás közepette is pompásan lobog.

  • Szuperhős Tahm Kench: A harcsabajszú hőshalnak akár karácsonyi ponty kinézetet is választhattam volna, tekintettel a közelgő ünnepre, hiszen láttam már jó párat, akikből halászlé lett, mert nem voltak képesek jókor aktiválni a pajzsukat, de most mégis azokról az iraki veteránokat megszégyenítő szuperhősi magasságokba emelkedő egyénekről emlékeznék meg, akik bármikor képesek megmenti egy jól irányzott W képességgel… az ellenfelet. Nem számít, hogy mennyire vagytok feedeltek vagy erősek, ha megijed, akkor bekapcsol a reflex és bendőjébe tuszkolva elrohan veled a 25 életerőn maradt hőstől. Egyes esetekben akaratlanul válik hőssé, maga sem tud a benne rejtőző potenciálról. Passzívját teljesen feltette az ellenre, te várod, hogy elnyelje őt, és rút sorsát már látod magad előtt, a gyilkosságért járó pénzt már elköltötted a boltban, erre eltűnsz a gyomrában… és jön a „bocsi, mellékattintottam”.
    Hosszú köpeny és kívülre vett alsógatya (vajon a haldémonok hordanak ilyet?) nélkül nem is létezik igazi szuperhős. Maszkja nagy odafigyeléssel készült és szabadon hagyja a csodás bajuszt. Ha bárkit elnyel, akkor pedig igazi heroikus melódiák csendülnek fel.

  • Én pici pónim Hecarim: A barátság varázslat és ennek az ikonikus mondatnak a jegyében ez a kedves kis lovacska nem kevesebb, mint két képességével is meg tudja menteni az ellenfeleket. Hiszen az egész háborúskodást meg lehetne beszélni egy közös teázás alkalmával és a szeretet ereje mindent meg tud oldani. Ennek jegyében a skillshot elől kirúgja a szegény, meg nem értett ellent, vagy éppen ultijával riasztja őket szét, nehogy a gonosz és érzelemmentes Orianna össze tudja őket rántani. Még szerencse, hogy vannak ilyen pacifista pacik a játékban.
    Finom, már-már meseszerű vonások, barátságos arc, rózsaszín bőr és aranyszínű sörény, illetve farok kellően barátságossá szabja az amúgy félelmetes hőst.

  • Sztepptáncos Cho’Gath: Michael Flatley is megirigyelhetné ezt a tánctudást, az biztos. Eleinte azt hinnénk, hogy a Csoki csak türelmetlen, azért toporog, de aztán rájövünk, hogy az Idéző imádja az ír muzsikát, mert amikor csak lehetséges, használja a képességét, bár az ellenfél a közelben sincs. Egyetlen Q képesség sem talál az ösvényén, így már csak abban lehet reménykedni, hogy csapatharcoknál azért lesz némi sikere. Ha pedig a dzsungeles, arra számítva megy az ösvényre, hogy majd Csoki alálép, akkor gyakorta szomorúan kell konstatálnia, hogy: a., az ellenfél már messze jár vagy b., megfordul és 1v2-ben elhoz egy gyilkosságot. „Report noob jungler!”
    Kis egyberuha (szigorúan zöld), harisnya és szteppcipő, na meg egy vörös paróka és a Q képesség egyedi hanghatása egy Flatley koncertet idéz. 

  • Speedes Ekko: Ismét egy hőskinézet a narkós szettből, Bard mellett a második. Köze nincs Speedy Gonzalezhez, csak egyszerűen pörög, mint a búgócsiga. Az ilyen játékossal azért kell vigyázni, mert nagyon lelkesen indul meg, de csak azért, mert a hős ultija miatt ki tud ugrani. Kapálózik össze-vissza, talán még a szája is habzik, és elindul. Ugrik jobbra, ugrik balra, csapkod, vagdalkozik, majd amikor már a többiek is odaérnek, akkor ulti és kijön, anélkül, hogy azzal bárkit megsebezne. Minimális sebzést oszt le, majd megijed, hogy egyedül van bent 5 ellenfél között, így sztornózik és visszamenekül. Utána pedig bőszen vádolja a többieket, hogy hol a vérben vannak, és a tank miért nem megy már előre. Sose játsszatok Ekko-t speed vagy 25 kávé/energiaital után, gyerekek!
    A hőst kifejezetten egyedinek képzelem a fényrúddal, amit fegyverként lóbál, és az UV-tetoválásokkal, amik egy narkós diszkóban jól állnak. De a lényeg most jön! Ha csak egy helyben hagyod, akkor sem marad ott, táncol, hadovál, rángatózik, fekvőtámaszt nyom és egyéb indokolatlan mozdulatokat tesz. És majd elfelejtettem, a Q képessége animációjában egy ecstasy tablettát vág hozzá az ellenfeleihez.

  • Őrült Iván Gangplank: Átalakítása után az öreg kalóz fel-felbukkant a világbajnokságon és lássatok csodát, sokan megpróbálkoztak vele, amivel nincs is baj. A problémát azok az Őrült Ivánok jelentik, akik fél életüket azzal töltik, hogy lőszeres hordókat pakolásznak, mértani pontossággal, kiszámolják, hogy melyiket kell berobbantani majd, hogy orgazmusuk legyen, aztán… nem történik semmi, mert a hordókat leszedik az ellenfél hősei. Az elképzelt kataklizma közepére berohanva kezdi el csépelni az ellenfelét, meghal és nem érti szegény, hogy miért nem robbant fel semmi és senki. 
    Szovjet katonai ruházat, egy bajonett és egy Tokarev pisztoly alkotja a kinézet alapját, de persze egy vörös sapka elengedhetetlen hozzá. Ulti során pedig hallhatjuk a T-34-es tankok zárótüzét. 

  • Gólem Braum: A másik bajszos figura is hajlamos furcsán viselkedni, mint akinek ólomból lennének a lábai, vagy egy hatalmas és lassú gólem lenne. Könnyű őket felismerni, mert az „odaugrok a csapattársamhoz és a pajzsommal felfogom a sebzést” kombót mindig azután csinálják, hogy a tényleges sebzés már megtörtént. Ha halott hősre is lehetne kattintani, akkor a hulláját is megvédené. A cél nemes, csak az időzítés nem a legjobb… meg néha a pajzs iránya.
    Úgy tudnám elképzelni őt, mint a Lényt a Fantasztikus Négyesből, repedezett kőszerű bőr és egy hatalmas agyagtábla, ami néha tényleg jól is jön.

  • Teemo Gnar: Személyes háborúm Teemo ellen egy újabb feketelistás hőssel bővült ki. Gnar, a „távolról lassítalak, elugrok, nagy leszek, visszaugrok, még a falnak is kúrlak és erőszakot teszek a testeden” hős. Ha ketten vannak egy játékban az külön jó, mert a jordülpóver olyan szinten túlcsordul, hogy legszívesebben sajtreszelővel simogatnám az arcomat. Az előbbi páros fényében jött az ötlet, hogy lehetne TeemoGnar kinézetet kiadni. Két dudás nem fér meg egy csárdában, így le kellene váltani a Sátánt már.
    A hőskinézet hasonlítana a Dínó Gnarra, leszámítva, hogy a kis szőrös g.ci Teemo lenyúzott bőrébe bújna bele, mint Luke Skywalker a tauntaunba. Bumerángját nagyszerűen helyettesítené a meghajlott köpőcső, és átváltozásnál egy óriás Teemo tombolna, miközben sátáni hangon kántálja: „hup, two, three, four”.



Ennyi lenne mostanra, ha van bármi egyéb ötletetek, szívesen veszem, dobjátok be és talán a Rito kiad majd egy tiszteletbeli trollskint is egyszer.

 (A kép forrása az imgur, remélem tetszik.)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr518133564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása