2014. november 23. 20:30 - Anatole, a porondmester

Filmek, játékok, popószex…

A minap mentünk moziba, megnézni Az éhezők viadala újabb részét. Szeretek moziba járni - bár aranyáron van már - a hangulata és a jó társaság miatt mégis beruházok egy-egy filmre. Nem kívánok egy újabb kritikát írni, inkább arra szeretnék kitérni, ami manapság egyre jobban terjed a filmek és játékok közt. 


Hollywood egyre jobban átveszi azt a tendenciát a számítógépes/konzol játékoktól, hogy… nos… kőkeményen szopatje az embert a pénzéért.  Még csak épül a formula, de félő, egyre gyakoribbá fog válni. Az Alkonyatnál szimplán genyó dolog volt még egy résszel kínozni az embereket, de a Hobbit és a már említett film esetében sem veszi ki magát jól a dolog. Hogy miért?! Mert basszátok meg, azért! A Hobbit/Babó egy rövidke könyv, nem egy 2,5-3 részes, több órás filmóriás. Abba nem megyek bele, hogy a történet nem épp ilyen sötét, stb. Nem összehasonlítani szeretnék. Emellett szívesen nézem a filmeket is, élvezem, de kicsit nehéz lenyelni, hogy úgy próbálják húzni, ahogy csak tudják. Mindezt csak azért, hogy több legyen benne a zsé. Közben meg teljesen felesleges és unalmas dolgok születnek belőle, megerőszakolják a filmet, tudják a készítők is, hogy kummantanak. Sajnos kissé hasonló lett a mai film is. Jó-jó, de nagyon úgy tűnik, hogy szándékosan idézték elő a székrekedés erős érzését. Nem más, mint egy hosszú felszopás valamire, amire még hosszú ideig kell várnunk és addigra megint lelankad… az érdeklődésünk.
Ugyanez a dolog a játékok terén már rég megvan és a gamer szubkultúra lázadozik is ellene a monitor biztonsága mögül. A különböző letölthető tartalmak (DLC) sokszor a játék szerves részét képezik, mégis kiszedik belőle és vaskos pénzekért oldhatod fel. Jobb esetben újabb kiegészítőket is tartalmaz. Ellenben a régi szép időkkel, amikor a kiegek voltak csak és a teljes játék. Nem egy szendvics, amit eladnak neked és külön még vehetsz bele vajat, vagy salátát. Átbaszás felsőfokon. (Szerintem a mi politikusainktól tanultak... de nem az angolt.)


Őszintén remélem, hogy az életben nem fog elterjedni ez a szar. Pedig Magyarország sikeresen veszi át ezt az üzletpolitikát. Felsőoktatás és cigi DLC már van, jön majd az egészségügy és aki jól nyomja, az feloldhatja a vasárnapi nyitva tartást és végül a nyugdíjat is.
Csak remélni merem, hogy sosem jutunk el odáig, hogy a moziban a filmet reklámok szakítsák meg, vagy hogy sorozat hosszúságú részek legyenek.  Csak remélni merem, hogy a jövő játékai nem úgy fognak kezdődni, hogy a játék indításához töltsd le az indítás DLC-t vagy az indítást letöltő DLC-t. Hatalmas pénzek vannak a bizniszben és jön is szépen, de kissé kezdenek átesni a ló túloldalára. 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr527172433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása