2014. szeptember 28. 16:27 - Anatole, a porondmester

Itt van az ősz, itt van újra… az emberek megdöglenek!

Rövidke bejegyzés lesz a mai, de annál velősebb. Személy szerint szeretem az (sz betűt) őszt. Bár hideg lesz és eső, de gyönyörűek a levelüket hullajtó fák, a gesztenyéket imádom és a sült sütőtök illatát, na meg amikor a nyakadba prüszköl a melletted álló (tapló) a buszon.

Maga az évszak jó és az is, amit magával hoz… többé-kevésbé. Csak ez a mérhetetlenül sok beteg ember az, ami elgondolkodtató. Vagy az immunrendszerünk gyengül egyre jobban (amit alátámaszt, hogy még a körömpiszok fájdalomra is van háromféle gyógyszerünk otthon), vagy a betegségek mutálódnak. Igazából meg mindkettő. Kölcsönös egymásra hatás az egész, csak amit az ember mesterségesen próbál megoldani, azt a vírusok, baktériumok (és az anyós) mutálódással. Így pedig kvázi lehetetlen legyőzni őket (főleg az utolsót), de lehet, nem is kell. Együtt kell vele élni és felvenni a harcot, de inkább megelőzéssel, mint tüneti kezeléssel. Ennek bocsátanám most közre pár igen hasznos módját. (Hipochondereknek erősen ajánlott.)
-Hörcsöglabda: Nyilván akkora, amibe belefér az ember. Egy-két helyen lehet ilyet bérelni nyáron a strandokon. Lopj el egyet a hideg időkre. Garantáltan nem tüsszögnek rád többé, emellett pedig jó kondiban tart és gyors közlekedési eszköz is lehet belőle némi gyakorlással.
-Vegyvédelmi ruha: Ugyanaz, mint az előző mód, de itt kissé nehézkesebb a közlekedés, ellenben több helyre beférsz. Veszély!!! A bacikat kint, a fingot bent tartja!
-Súlyos depresszió: A nem kezelt depresszió megakadályozza, hogy emberek közé menj, hiszen minek. Nem véd 100%-ban, de nagyban lecsökkenti a fertőzés veszélyét.
-(Forralt)bor: Az igazi szőlőből készült bor gyógyhatásai már hosszú ideje ismeretesek. Kis mértékben javítják az ember egészségét, nagy mértékben paranormális képességeket okoznak (lásd: teleportáció:”Hogy kerültem ide?”, időmanipuláció: „Hogy lehet ennyi az idő?”, emberfeletti intelligencia: „Geccci, van egy nagyon jó ötletem!”, stb.)
-Pálinka: Hasonló, mint a bornál, csak kisebb dózis is elegendő. Viszont ha valaki ezzel gyógyítja magát és egy évben 412 napig náthás… az valami más lesz.
-Lángszóró: A beteg embereket egyszerűen nem engedi a közeledbe… a rendőrség és a TEK kiérkezése után pedig garantáltan nem.
A lista még hosszan folytatódhatna, de mivel én is kezdek beteg lenni, így prédikáció helyett a tettek mezejére lépek (hála annak a nem elhanyagolható ténynek, hogy az elmúlt két napon kb. 5 beteg ember fordult meg a lakásban). Na, nem gyógyszerekkel, azt csak ha muszáj. Sajnos a rohanó világunkban majdnem mindenki mindent gyógyszarral akar megoldani és meg sem próbál tenni a betegség kialakulása ellen. Sok előnyük van, ez vitathatatlan, de kutatások már bebizonyították, hogy minden piacra dobott bogyóhoz idővel alkalmazkodnak a kis szarok. Így egy idő után olyannyira elmutálódhatnak, hogy egy szimpla megfázás is halálos lehet, hála a két méteres, gyúrós, hurkástarkójú baciknak és társaiknak.
Ha beütött a baj, akkor sem kell félni, csak kefélni… izé… nagyon jó gyógymód az anyu-féle húsleves és a faterom által oly sokszor átadott bölcselet: páros izzadás. Na meg ott a tea (csináld citromból és gyömbérből)… és a maciméz… az utolsó két gyógymódot jóval édesebbé teszi.
Ha valakinek van még ezekhez hasonló titkos tudás a tarsolyában, ne tartsa vissza! (Lásd a mellékelt kreatív japán képet). 

 

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr887172439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása