2014. szeptember 01. 18:16 - Anatole, a porondmester

Ezo(hisz)téria

Eme bejegyzés egy olyan embertől (?) származik, aki maga is hisz a spiritualizmusban…továbbá a Mikulásban, a siriusi eredetünkben, a repülő spagettiszörnyben és abban, hogy….na jó, ezt inkább nem írom le.


(A kép a tudásbázis.hu-ról származik.)

 

Viccet félretéve, lehet hülyének nézni (nem nehéz), de én tényleg hiszek ilyen dolgokban. Másnak ott van az, hogy azt gondolja, a vallás mások meggyilkolására buzdít vagy éppen abban HISZNEK, hogy nem létezik semmi felsőbb hatalom. Viszont ennek a nézetnek is megvan a rákfenéje, ahogy a kereszténységnek a cölibátus hatására gyerekeket molesztáló papok vagy éppen az idióta öngyilkos merénylő iszlám fundamentalisták. „Nálunk” pedig a méltán híres sarlatánok, akik akkora blődségekkel húzzák át a negyvenhétezerbő’éjjé’megnyuggereket, hogy azt öröm nézni.  A tévén és telefonon keresztül „gyógyítók”. „Én vagyok a nagy Homoními és csak ma, csak önöknek (tehát minden nap) megmondom a szerencseszámait is (az enyém a 375+ ÁFA/ perc). Érzi már a gyógyító energiákat? Épp egy, a II. világháborúban elveszett lövészezred szellemeit szedem le a válláról. Azt mondják, az ön spájzában bújtak meg mind, ja és azt, hogy finom a lekvár, amit el tetszett rakni.”
Hiszékeny embereket megvezetni és kiforgatni a pénzükből igazán spirituális cselekedet, pont mint a kereszténység nevében gyilkolni.
És persze itt van a fiatalabb generáció is, az „ezo háziasszonyok”.  Jól  - vagy éppen kevésbé jól - szituált 35+ hölgyek, akiknek szent meggyőződésük, hogy a Nők Lapja ezo rovatát olvasva bárminemű, valamire is való tudást szednek fel. Valóban, az említett újság említett rovatán hetekig dolgoznak a Roxfort legjobb tanárai (kis fusimunka) és még fekete kakasok torkát is elvágják a szertartásokhoz csak azért, hogy meg tudják mondani majd, hogy a Mérlegek a héten épp megtalálják-e ötödik alkalommal az életük szerelmét vagy elveszítik, esetleg a munkahelyen rájuk jön-e a cifra…
Ezohisztériák újra és újra felbukkannak és még ha van is valóságalapjuk, olyan gyorsan eltorzulnak, mint Móricka arca a betonkeverőben. Egyik legjelentősebb példa az indigógyerekek megjelenése, ami azóta már lett kristálygyerek, szivárványgyerek, gyémántgyerek és Vasember I-II-III.
Nem csodát várok én, csak azt, hogy az emberek vegyék már a fáradtságot és informálódjanak több helyről, kicsit GONDOLKOZZANAK és ne azt várják, hogy a szellemek és a titkos vámpír szeretőjük majd megoldják a helyzetet. Higgyenek, mert a hit az jó, megerősít, támogat, de popcornt nem csinál helyettünk és nem is viszi le a szemetet, azt meg pláne kár lenne elfogadni, hogy amiben hiszek, az mindenek fölött áll és tévedhetetlen. Odafigyelve higgyünk, ne vakon dogmákat követve. Ami az emberek kezében van, az általában előbb-utóbb selejtessé válik. Így van ez a vallásokkal is, a férgese megfertőzte már, szóval vigyázzunk, hová harapunk... 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr997172447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása