2016. augusztus 24. 13:15 - Anatole, a porondmester

Árnyékszféra interjú - Barbár

A következő interjúalanyom, aki méltán érdemelte ki a Barbár becenevet...aszek.png

Milász Tamás!

1. Mióta foglalkozol szerepjátékkal?13866910_1124693064258079_1381169593_n.jpg

Már 11 éve űzöm az ipart szerepjátékok terén. M.A.G.U.S. volt az első, amihez szerencsém volt.

2. Hogyan ismerted meg/csöppentél bele?

Gyerekkori barátok mondták, hogy van egy jó kis játékuk, és hogy kell hozzá pár ember. Én örömmel mentem, ugyanis imádtam mindent, ami rpg jellegű.

3. Mik a jelenlegi kedvenc játékaid?

Az abszolút favoritok a Warhammer 40k összes, illetve az Aliens: 2179, de odavagyok több játékért, például a Star Wars összesért is. Igazából bármit szívesen játszok, de az abszolút favorit mindig is a sci-fi műfaj volt!

4. Inkább mesélő vagy játékos szoktál lenni, és melyiket szereted jobban?

Mostanában már inkább mesélő státuszban vagyok, de azért igyekszem egyensúlyban tartani a két szerepet.

5. Milyen gyakran játszol?

Sajnos nem olyan gyakran, mint szeretnék, mostanában kb. kéthetente egyszer, de ha időm engedné, heti egy játék legalább lenne.

6. Hogyan vélekedsz a szerepjáték általános, jelenlegi helyzetéről?

Még mindig túl sokan keverik össze a másik fajta „szerepjátékkal”, aminek nem örülök, ennek ellenére, aki egy picit utána járt már a dolognak az pozitív visszajelzést szokott adni. Egyre több embernél látom azt, hogy mióta szerepjátékozik, sokkal vidámabb szokott lenni összességében. Ezt a pedig jó lenne minél inkább elterjeszteni!

7. Mennyire olvasol regényeket vagy játszol kapcsolódó játékokat (CCG, LCG, wargame, stb)?

Rengeteg könyvet olvastam a szerepjátékos világokkal kapcsolatban, illetve honlapokat is számtalanszor böngésztem már azért, hogy minél többet tudjak meg az aktuális világból ahova éppen „készültem”. A játékok, amik ezekhez a különböző világhoz tartoznak, pedig sajnos elég vegyes teljesítményt mutatnak, mert míg valamelyik zseniálisan sikerül, addig egyes játékok csak szégyent hoznak az adott alapműre.

8. A szerepjátéknak lehetnek negatív hatásai is, tapasztaltál már magadon ilyet?

Amikor túlságosan beleélem magam egy szerepbe, és utána a játék végeztével még továbbra is maradnak rajtam jellemvonások belőle, de ez ugyanakkor pozitív dolog is lehet!

9. Miben érzed úgy, hogy megváltoztatott a szerepjáték, fejlődtél valamiben?

Abban biztosan megváltoztatott, hogy magabiztosabb lettem, és elég nagy jellemfejlődést köszönhetek neki, amiről nem tudom honnan máshonnan szerezhettem volna meg.

10. Mit jelent számodra a szerepjáték?
Számomra az abszolút szabadságot, nyugalmat, felszabadulást, és álmok beteljesülését jelenti. Amíg játszok egy olyan ember „szerepébe” bújhatok, aki nem én vagyok, és más szemszögből láthatok mindent. Olyan élményekben lehet részem, amit a való életben nem, vagy csak nagyon nehezen érhetnék el. Az egyik legjobb dolog az életemben, mivel ez az egyik olyan kikapcsolódási forma, amivel megfeledkezhetek evilági gondjaimról egy időre!

+1 Miért lettél az Árnyékszféra egyik szervezője, mi jelent számodra ez a közösség?

Azért lettem az egyik szervező tagja ennek a nagyszerű csapatnak, hogy továbbadjam mindazt a pozitívumot, amit jómagam is átéltem. Szeretném, ha másnak is hasonló élményei lehetnének a szerepjáték által, mint nekem. Illetve nagyon fontos szempont az, hogy átadjak azokból a világokból egy darabot, mint mesélő, amik a személyes kedvenceim, hogy mások betekinthessenek olyan helyekre, ahová a képzeletük vezeti őket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr5111648870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása