2016. március 01. 17:01 - Anatole, a porondmester

Szerepjátékos Anatoliák

Azt hiszem, én az a fajta ember vagyok, akinek mindig pörög valamin az agya. Persze ez messze nem azt jelenti, hogy értelmes is az a dolog. Ennek ellenére mindenre rá tudok csodálkozni, és számos tényezőt megvizsgálva próbálom az életemet absztrakciókkal és következtetésekkel könnyebbé tenni. Ez nem mindig jön össze, és nem is mindig vállalható az eredmény, de néhányat most közkinccsé tennék, ha talán másnak is segít vagy más is ráismer ezekre.
Jöjjenek hát az Anatoliák©, azaz: gondolatok, tapasztalatok és tanácsok eddigi szerepjátékos pályafutásomból.

they-see-me-rollin-_1.png

Két pont között a legrövidebb út az egyenes. Kivéve, ha egy kalandozó csapatról van szó, mert akkor csak hosszú és kevésbé hosszú útról beszélhetünk.

Legyen egy helyzet bármennyire egyértelmű és kikövetkeztethető, mindig lesz valaki, aki előáll egy szürreális teóriával.

Legtöbb sikert a leglényegtelenebb feladatoknál lehet elérni.

Fate pontot és társait (pl. Warhammer 40K-ban) néha bagatell próbákra is el kell lőni, csak hogy megmutassuk, ki a faszagyerek.

Minél jobban arcozol (valakivel), annál könnyebb balsikert vagy sikertelenséget dobni.

Ha a mesélő gondolkodik az NPC nevén, akkor az vagy nem fontos karakter, vagy ismeri ezt a dolgot és a szerb-zsidó dupla blöffhöz folyamodik (by South Park).

Mesélőként mindig készülj fel arra, hogy a legjelentéktelenebb félmondataid után is nyomozni kezdhetnek a karakterek.

A karakterek közötti információáramlás soha sincs optimális szinten.

Sose becsüld le a hülye ötletek erejét.

A játékos, aki otthon hagyja a karakterlapját, mindig emlékezni vél minden egyes elköltött pontra. A következő alkalommal viszont általában bebizonyosodik, hogy tévedett.

Teljesen mindegy mennyire tápolod szét a karaktered, a mesélő mindig talál gyenge pontot.

Le nem modellezett (vagy rajzolt) harci helyzetekben a játékosok hajlamosak mindig kedvezőbb pozíciókban elképzelni magukat, mint az valósan indokolt lenne.

Minden játékos találkozik az életében legalább egy olyan játékossal, aki azt hiszi, hogy mivel ő „főszereplő”, így nyugodtan és következmények nélkül beszólhat a nála jóval felette állóbbaknak (a város vámpír hercege, stb.), ha mégsem, akkor ő az a játékos.

Bár a karakterek hajlamosak elfelejteni, de mindennek van következménye.

Vannak emberek, akik ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy beszélő neveket használjanak.

Az NPC-k hatásos belépőjét és monológját végig kell hallgatni!

Pózer karakterek voltak, vannak és lesznek.

A különleges karaktereknek nem feltétlenül kell a valószerűtlenség határát súrolniuk, de gyakorta megteszik.

Mindig vannak játékosok és karakterek, akik mindig mindent jobban tudnak és mindenhez értenek. Akik még a megmondókapitányoknak is megmondják, hogyan legyenek megmondókapitányok!

Az én játékom mindig jobb, mint a tiéd. A MAGUS mindenek felett áll, és az oWoD is jobb, mint az nWoD (most már CofD).

A kockák furcsa velejárója, hogy néha a legostobább karakterek jönnek rá a legnagyobb rejtélyekre és a legványadtabb testű kriptaszökevények emelik fel a vaskaput.

A mesélő keze gonosz mágiát áraszt, ami megfertőzi a játékos kockáit, hogy azok örök sikertelenségre kárhoztassák a karakterét. (Hideg vízzel, sóval és shinto szertartással megtisztíthatóak.)

Azon kockák, ami valamilyen csoda folytán az élükön állnak meg vagy leesnek az asztalról és kedvezőtlen eredményt mutatnak, mindig újradobandók.

A főgonoszt sosem szokás egy ütéssel megölni, dukál neki a rendes és epikus hosszú harc.

Ritkán van középút a mértani pontossággal megszerkesztett lombik csapatok és a totál használhatatlan bandák között.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr928432754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása