2015. november 04. 12:46 - Anatole, a porondmester

Arkham Night Hungary

Ia, ia Cthulhu fhtagn!

Elmúlt a Halloween és minden természetfeletti visszatért oda, ahonnan előmászott azon a sötét éjszakán. Vagy mégsem? H.P. Lovecraft születésének 125. évfordulója alkalmából végre hozzánk is elkúszott ez a rémséges rendezvény, melyet Amerikában már évek óta tartanak, hála a Fantasy Flight Gamesnek, ami az író által teremtett világot oly sok játékban felhasználta már. Olvassatok tovább, hogy ti is megtudjátok a részleteket!

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen időkön.




Szóval volt ez az író, Howard Phillips Lovecraft, aki a nevével ellentétben semmi szerelmes dologról nem írt, ellenben alkotott valamit, ami egészen más síkra helyezte a horror fogalmát. Az életébe most nem mennék nagyon bele, a Google válaszol minden kérdésetekre, de a lényeg, hogy írásaival egy olyan alapot fektetett le, amit a mai napig számos író használ táptalajként. Lovecraft műveinek központi témája azok az Öreg Istenek, akik eónokkal ezelőtt születtek és máig élnek, céljuk pedig (többek között) visszajönni a Földre. Nem mindig és nem feltétlenül gonoszok ezek a lények, entitások. Szimplán csak közönyösek az emberiség felé, hiszen mit is jelent nekik? Semmit. Épp ebben rejlik a lovecrafti horror esszenciája. Az űr, az üresség és az elképzelhetetlen ereje az, ami a legelemibb félelmet tudja az emberbe oltani. Másik kedvelt toposza pedig az, hogy a gonosz sokszor bennünk, emberekben rejlik.

Bár a korában annyira nem becsülték meg, mégis sok követője akadt, akik továbbfűzték a Cthulhu-mítosznak nevezett horror univerzumot. Ma már szép számmal akadnak Lovecrafttól teljesen független istenségek a szentségtelen panteonban.
A jelenben pedig újra(?) felfedezték az író zsenialitását és nem csak újabb és újabb kiadású könyvek, de szerepjátékok, számítógépes játékok, zenék és filmek is jönnek.
És itt érünk el a jelenbe. A témában számos játék látott napvilágot és november 7-én lehetőségetek is lesz kipróbálni párat. Az alábbi helyszínek valamelyikére látogatva megismerkedhettek ezzel a furcsa és bizarr, de vonzó világgal. Szerepjátékok, társas- és kártyajátékok várnak rátok országszerte több helyszínen. Kezdőknek is bátran ajánlott a program, hiszen a szervezők mindenkit ellátnak majd a szükséges információkkal a játék előtt. Ha pedig mégsem érzitek úgy, hogy biztonságos lenne kimozdulni otthonról (hiszen nem tudhatjuk, mikor jön el valamelyik Öreg Isten), akkor vegyetek a kezetekbe egy Lovecraft kötetet vagy keressétek fel a Magyar H.P. Lovecraft Portált és olvasgassatok kedvetekre.

arkham-night.jpg


Facebook esemény plusz infókért itt!

És ne felejtsetek el email-ben regelni a következő címen: arkhamnighthun@gmail.com

Jó szórakozást! Remélem találkozunk Arkhamban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr808049910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása