2015. szeptember 29. 15:05 - Anatole, a porondmester

Szomorú nap volt a tegnapi...

közel a világvége!

Kedves Társaim!

A tegnapi napon, azaz 2015. szeptember 28-án, hétfőn súlyos csapás érte világunkat. Kevesen gondolták volna, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat, de megesett… közel a vég, jobb lesz felkészülni.

Értem én, hogy hétfő, de mégis. Vannak dolgok, amikre az ember mindig számít. Ilyen mondjuk a csekkek, az adóbevallás és a halál. És ilyen a Facebook is (az ember legjobb barátja), ami valamiért a tegnapi napon mégis cserbenhagyta a világot és tüntetőleg használhatatlanná vált.
Több mint egy teljes órára!
Szinte futótűzként terjedt a pánik az emberek közt. A katasztrófa eszkalálódása több szakaszra volt osztható. Nézzük meg hát ezeket.
facebook_down.png


Az első fázis: az enyhe frusztrációval járó hitetlenség. Az ember alig hiszi el, hogy ez a szar nem működik. Más oldalak ellenőrzése, hogy a Crome-on, Mozillán, Operán, Safarin, Exploreren (na jó, itt csak viccelek, ki használja még azt egy másik böngésző letöltésén kívül?)  azok nem fagytak-e be. Ideges pillantások a modemre, esetleg azzal van-e baj. Az internetszolgáltatók ócsárolása.

A második fázis: a ráeszmélés. Minden más oldal bejön, csak a Facebook nem.

A harmadik fázis: a hamis reménykedés. Talán csak pillanatnyi probléma, de a frissítés majd megoldja a gondokat.

A negyedik fázis: az ingerültség fokozódása. „Ne, ne, ne, ne, épp most írtam életem legjobb kommentjét/most töltött volna be a macis videó/most küldte volna át azt a képet, amin alig van rajta ruha/most lőttem volna fel a legjobb szelfit, amit a szelfizés világtörténelmében valaha csináltak!

Az ötödik fázis: a páni félelem. Az F5 kiszakad a billentyűzetből, ahogy ijedt fiatalok veszítették el a beszélgetés fonalát a kibertér túloldalán rekedt szerencsétlenekkel. A károk hatalmasak. A Facebook down detector mutatója akkora, mint egy cunami. Állítólag, pár tinédzser kétségbeesésében könyvet vett a kezébe, amíg nem volt „fész” és olvasni kezdett… de ez lehet, hogy csak hamis félelemkeltés.

Több másik oldal is eltűnt, többek közt a Tinder. Az emberek kommunikációja vészesen beszűkült. Senki nem tudta megkérdezni a másikat Face-en, hogy „Neked sem jó a Facebook?”, pedig számos próbálkozás volt rá. De hála Zuckerbergnek a hatodik fázis elmaradt és egy örökkévalóságnak tűnő óra után nem sokkal visszatért a Facebook. A teljes megsemmisülés és a totális anarchia. Az emberiség nem süllyedt Mad Max-féle posztapokaliptikus szintekre. Nem jött el az új generáció által oly félve emlegetett sötét kor, amiben email-t és fórumokat kell használni. Most még…

De az előjelek aggasztóak.

A globális felmelegedés.
A holdfogyatkozás.
Kanye West.
Az új Fantastic Four reboot.
Donald Trump indulása az amerikai elnökválasztáson.
Jön az új X-akták.
Az igazság odaát van.
A South Park megjósolta.
Következőre lehet, hogy nem csak a Facebook, hanem az EGÉSZ INTERNET ELMEGY.
Lehet, hogy egy világméretű összeesküvésről van szó.
De egy valami biztos: A világvége netmentesen kezdődik.
És akkor mihez kezdünk?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr227862402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása