2015. május 27. 13:31 - Anatole, a porondmester

Albérlet kiadó a vesédért, májadért + rezsi!

Tudom, hogy már régen jelentkeztem, de zajlik az élet… annak pozitív és negatív értelmében is. A pozitívum, hogy két gyönyörű és nagyon aranyos lánnyal költöztem össze és előszeretettel járkálnak a szobámban. Nemrég fogadtuk be őket, mivel már rég szerettem volna háziállatot a kutya-macska-hörcsög háromszögön túlról. Így lettek patkányaim. A negatívum, hogy – egyelőre nagyon úgy hat, - mondvacsinált okokból kitettek az albérletünkből.
Na, itt kezdenék el kitérni a mai témánkra, az albérletpiacra, ami… nos… finoman szólva is gyászos. Nem kertelek, a bejegyzésem megírásakor még mindig várunk a mesebeli albérletre, ami 1+2 félszobás, normális elrendezéssel, normális környéken van és még ki is tudjuk fizetni. (szóval, ha valaki tud ilyet, ne fogja vissza magát! Köszi.) Én még mindig remélek, viszont számos ellenpélda is akad. Elmesélnék hát párat!



funny-neighbor-note-404-error.jpg

Az egyik leggyakoribb a kapzsi albérlő. A kecó ára egy csöppet mintha magasabb lenne, mint amennyit az a lyuk ér. „Kiadó a belvárosban a 33nm nagyságú (NAGYSÁGÚ!!!4!44négynégy!!! –érted, baszdmeg?) lakásom. 150 ezer plusz rezsi és 2 havi kaució.” Váááárjunkcsakvárjunkcsakvárjunkcsak. Tehát, ha jól értem, akkor egy lyuk, amit részegen egyik faltól a másikig keresztülhánysz, az majdnem fél millió forintodba kerül a beköltözésnél? Mivan?! Értem én, hogy belváros, meg jó lehúzkodni a külföldi diákokat, de azért na!

Aztán volt, aki tőzsdespekulációval foglalkozhatott, mivel az albérlet árát ojróban(szakszóval Euro) kérte. Nem vagyok túl jó matematikából, de azért azt tudom, hogy a jelenlegi árak mellett igencsak jól járna az én becses főbérlőm. Persze ingadozik az árfolyam, de Vityesznek hála úgy meg tud zuhanni a forint, mint depis emo-s gyerek, amikor rájön, hogy az apja áttért az elektromos borotvára.

Jó ideje nem nézegettem albérletet, megmondom őszintén, de mióta léteznek aukciók ebben a szférában? A múltkor már majdnem kaptunk albérletet, de aztán a forma, ahogy fogalmazott: „jobb ajánlatot kapott”. He? Én azt hittem fix árakról beszélünk.  A 70 ezer + rezsi + egy cumi/hó pedig már túlnőtt a kapacitásomon.

Sajnos, szintén gyakori eset, hogy az albérlet még relatív normális áron lenne, ám a becses tulaj 54 havi kauciót kér. Ami persze nagy eséllyel sosem kerül vissza bérlőhöz, mert a lakás le lett lakva, az ajtófélfa koszos, koszos lett a körme alja, stb. és ez persze véletlenül és egészen szerencsétlen módon pont annyiba kerül, mint az a kisebb vagyon, amit azért fizetett a költözni vágyó botor ember, hogy legyen miből elmenni a tulajnak manikűröztetni. A mondva csinált okok garmadája pedig elemészt, ha mégis megpróbálod valahogy visszaszerezni a jogos jussodat. A lakások az évek során elhasználódnak, de azért nem annyira, hogy a 2-3 havi kauciót elbukja az ember. Mégis kinek lenne kedve ennyi pénzt kifizetni? Vagy kinek kell? Oh… várjunk csak!

Másik kedvencem az, amikor a szobák számát nem tudják megszámolni, de a pénzt mindig és pontosan. A 1,5 szobás lakásról kiderül, hogy az csak 1 és a 3 szobás pedig úgy jön ki, hogy a spájz és a konyha is szobának tekinthető. Ezzel a tendenciával hamarosan már a használaton kívüli mosogatógép is szobának számít.

A közös költségek is el tudnak ám szállni. Nem tudom, hogy elírás-e, de láttam már olyat, ahol 29000 volt plusz rezsi. Mi van abban? Víz, fűtés, takarítás, stb. oké, de ez még mindig nem 30 ropi. Vagy adnak mellé havonta egy raklap maláj prostit is?
Nem értem én már a dolgokat. Kapzsik az emberek, olyan szinten, hogy az már nonszensz.

Mindenesetre álljon itt az én hirdetésem is, ha talán valaki lecsap rá!
Kiadó lakás Budapesthez közel, csak 2 és fél óra vonattal (plusz a MÁV esetleges csúszása). Jó közlekedés és csodás táj vár. A bekötő út csak 1 óra talicskával. Ne hagyd, hogy elvigyék előled ezt a nagyszerű kis albérletet. 2 és fél szoba, amiben benne van a konyha és a fürdőszoba, na meg az erkély. A lakás földszinti és kis kert is tartozik hozzá. Plusz lakótárs nincs, de néha megszállják az egerek, ha albérlőnek fogadod őket, a te dolgod, én nem fogok felárat felszámolni. 25nm a lakás, tágas, de mégis otthonos, fából készült. A piszkos anyagiak: nem célom nyerészkedni, tudom milyen most a helyzet itt Orbaniszánban, így megszámítom 120000 + 10 havi (vissza nem térítendő – tapasztalatból mondom, mindig lelakják, így sajnos nem tudom majd visszaadni, de az itt lakás élménye ezt feledteti) kaució (az eredeti 12 helyett) + 50000 közös költség (amelyben benne van annyi minden, hogy azt leírni sem tudom, de a talicska szerviz az alap) + 70000 rezsi (nagyon alacsony). Akit érdekel ez a palota, írjon itt és küldök képet is. Komoly érdeklődőkkel személyes találkozó és IQ-, Rorsach-teszt. Várom jelentkezését!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anatolemondja.blog.hu/api/trackback/id/tr367495976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása